bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

SCOALA "Colonel Constantin Langa", MIROSLAVA, JUDETUL IASI

ACTIVITATI SPECIFICE ANOTIMPULUI TOAMNA
„Simfonia culorilor in "GRADINA BOTANICA”

Un milion de copaci
Imagini din cadrul activitatilor de toamna
Poeziile toamnei Miroslava

UN MILION DE COPACI

Scoala a luat parte la Campania ENO 2007 de Plantare a Arborilor. Astfel ea a participat la campania „Un milion de copaci” lansata de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu si organizata de Mediul Inconjurator Online.

Activitatile desfasurate in acea zi au fost cele propuse de Programul Environment Online (cuvantare, plantare de puieti, punerea in scena a piesei „Picaturi de viata” etc). Cu o zi inainte, au fost alese cu grija locurile pentru plantare, in curtea Gradinitei Miroslava si au fost sapate gropile. De acest lucru s-au ocupat elevii clasei a VIII – a. Au fost stabilite echipe de cate 2-3 elevi care sa planteze puietii de tuia, castan si tei.

In 21 septembrie, Ziua Plantarii Arborilor, activitatea a fost deschisa de cuvantarea tradusa in toate limbile pamantului. Apoi a fost pusa in scena piesa „Picaturi de viata”, menita sa atraga atentia oamenilor de pe intreaga planeta asupra fenomenului de desertificare. Elevi de la clasele a V – a si a VI –a, au plantat si primul puiet de tuia, l-au udat si l-au masurat (80 cm) si au dat startul inceperii actiunii de plantare a unui numar de 30 de puieti. Cu colaborarea d-nei prof. Rosu Adriana (biologie), elevii au fost indrumati si supravegheati sa realizeze o plantare corecta.

Activitatea va continua, fiecare echipa care a plantat un puiet avand sarcina de a-l ingriji in viitor. Astfel, copiii si puietii vor creste impreuna!



Profesoara DANIELA VLADUT



Inapoi



IMAGINI DIN CADRUL ACTIVITATII ELEVILOR


Personajele (Bufnita, Koala, Panda, Puma, Gorila si Copilul) au fost interpretate de un grup de elevi de la clasele a V–a si a VI–a.







Elevi de la clasele a V–a si a VI–a, au plantat, primul puiet de tuia






Inapoi

TOAMNA IN VERSURI


Toamna in Moldova


poezie de Petru Carare

Din pomul verde si frumos
Mai cade-o frunza, inca una...
Si se astern covor pufos -
Asa e toamna-ntotdeauna!


Si pasari zi de zi se duc,
Si vezi doar una cite una...
Precum o frunza-n virf de nuc -
Asa e toamna-ntotdeauna!


Pe drum, pe case si pe flori
Frumoase brume-si pun cununa...
Se-ascunde soarele in nori -
Asa e toamna-ntotdeauna



Toamna


Toamna, tu ne-aduci
Multe fructe dulci.
Gutui, nuci si mere.
Struguri, prune, pere.
Si porumb de macinat
La gospodarie-n sat.


Inapoi




GRADINA BOTANICA, IASI


prezentarea sectiilor "Didactica experimentala" si sectia "Ornamentala"




Sectia Didactica Experimentala este amplasata in vecinatatea Rosarium-lui, in partea de Sud-Est a Gradinii Botanice si ocupa o suprafata de 2 ha. Cuprinde in structura sa patru subsectii:

  • Colectia ampelografica, avand 0,4 ha si fiind amenajata in sistem intensiv de cultura a vitei de vie cu forme de cultura inalta, cuprinde vita de vie europeana (Vitis vinifera), reprezentata de 20 de soiuri.
  • Pepiniera de trandafiri, avand o suprafata de 0,2 ha, este compusa din:
    • campul de inmultire prin seminte;
    • campul de altoire si de producere a materialului saditor necesar intretinerii si imbogatirii colectiei din Rozariu si a celorlalte plantatii de trandafiri din sectoarele gradinii.
  • Plantatia de trandafiri pentru flori taiate, avand o suprafata de 0,8 ha, cuprinde:
    • cele mai valoroase soiuri pentru flori taiate: 'Baccara', 'Mme. A. Meilland', 'Grand Prix', 'Sutter's Gold', 'Grand Mogul', 'Rose Gaujard' etc.
    • se experimenteaza noi soiuri provenite din Rozariu, in vederea introducerii lor in cultura, pentru flori taiate.
  • Diverse culturi, ocupand o suprafata de 0,6 ha, este destinata diferitelor experiente.

Sectia Didactica Experimentala a luat fiinta in anul 1974 din necesitatea integrarii invatamantului cu cercetarea si productia. Aceasta sectie constituie un laborator in natura unde studentii si elevii isi desfasoara o parte din instruirea practica si de cercetare stiintifica.













Sectia Ornamentala se afla amplasata la intrarea principala in Gradina Botanica, de jur imprejurul pavilionului administrativ si a Complexului de sere.

Sectia Ornamentala dispune de o suprafata de 4 ha de teren si o suprafata de 400 m² de sera, precum si 72,60 m² suprafata tratata ca solar, destinata colectiilor ce necesita spatii inchise pentru cultura si pastrarea lor, cat si pentru cultura la sol a unor plante exotice rare pentru flori taiate, are menirea de a pune la dispozitia vizitatorilor o gama variata de plante ornamentale, ierboase si lemnoase, care prin modul de amplasare si grupare si prin succesiunea infloririi, se constituie intr-o expozitie cu caracter permanent, destinata nu numai recreerii si odihnei ci si instructiei si educatiei.

Descriere

La aproximativ 40 de metri de la intrarea in Gradina Botanica, aleea centrala se intersecteaza cu o alee care pe partea dreapta duce la pavilionul administrativ. In continuare, se afla parterul central al Gradinii, ce se continua si in Sectia Biologica. Acest parter este decorat cu garduri vii de cimisir (Buxus sempervirens), platbande cu trandafiri si arabescuri realizate din Buxus si Taxus baccata (tisa). Pe parter si in zonele limitrofe sunt amplasate colectii si grupari de plante indigene: graminee ornamentale, tufe de Yucca si colectia de Narcissus (narcise). In fata pavilionului se afla piateta "Dr. A. Fatu" in mijlocul careia se afla bustul primului director al Gradinii Botanice, creatie a artistului emerit Eftimie Birleanu. Pe parcursul anului acest spatiu este ocupat de interesante specii si soiuri de plante anuale decorative prin flori, frunze sau port. Pe terenurile din jur se gaseste colectia de magnolii cu flori albe si roz (Magnolia kobus, M. x soulangiana).

Incepand din primavara pina toamna rasar ghiocei, viorele, branduse, crucea voinicului, toporasi, bujori, macul de California, muscate, tufanele sau plante originare din China si din Japonia. In timpul iernii, se pot admira rasinoasele si unele foioase decorative prin fructe (Viburnum rhytidophyllum si Rhus typhina). La intrarea in pavilion, pe dreapta, o stancarie artificiala adaposteste plante decorative. Pe aleea care separa Sectia Ornamentala de cea a Florei Globului sunt cultivate gladiole si bujori. In serele sectiei se gaseste colectia de crizanteme, cea mai valoroasa din tara la ora actuala, ce include 12 specii de crizanteme care apartin la 215 taxoni. Toamna tarziu, pe aleea principala, in fata sectorului administrativ si in Complexul expozitional, cu ocazia organizarii expozitiilor anuale, sunt prezentate soiuri de crizanteme cultivate in forma de cascada, piramida, pom, tufis, forme expuse pentru prima data in Romania, la Gradina Botanica din Iasi.

Tematica Sectiei Ornamentale este axata pe: Conservarea fondului de plante al sectorului in cadrul unor colectii cu valoare stiintifica si estetica. Introducerea, inmultirea si pastrarea fondului genetic de plante ornamentale din flora spontana a Romaniei. Prezentarea de plante perene, indigene si exotice, cu perioade diferite de inflorire.

-----------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------
--------------------------------------------

Pentru ca sa inteleaga problemele mediului este esential ca elevii sa vina in contact direct cu materialele naturale, cu natura, sa observe si sa se apropie de copaci, pietre, plante.

Elevii clasei a VIII–a au desfasurat marti, 17 octombrie, activitate de voluntariat in Gradina Botanica Iasi. Ei s-au oferit sa ajute personalul insuficient in activitatea de pregatire a gradinii pentru traditionala „Expozitie de crizanteme”.

Cei 18 elevi au greblat frunzele uscate de pe spatiul verde, au adunat iarba cosita, au curatat aleile, au ingrijit tufele de tufanele, au lucrat cu spor si placere intr-o zi luminoasa de toamna cu soare bland. Au admirat culorile toamnei in aceasta oaza de liniste si verdeata de la marginea Iasului, au observat grija cu care flora din gradina este pastrata, etichetata si urmarita indeaproape, au invatat sa protejeze plantele, oriunde s-ar afla.

Copiii au fost coordonati de specialisti ai Gradinii Botanice Iasi, inginer Mihaela Popa – sef sectie „Ornamental” si au lucrat cot la cot cu insotitorii lor, profesoarele: Rosu Adriana (biologie) si Vladut Daniela (educatie tehnologica).

O zi fara calculator a fost benefica pentru toata lumea, oboseala a fost placuta, miscarea in aer curat redandu-le culoarea in obraji, pofta de mancare si un aer de sanatate.

Activitatea propusa in colaborare cu Gradina Botanica a dorit sa intareasca inca o data ideile de baza ale educatiei pentru mediul inconjurator: ca toti formam o comunitate si numai lucrand impreuna vom realiza un mediu sanatos pe planeta noastra, ca starea actuala a mediului inconjurator poate fi influentata de fiecare dintre noi si prin efortul nostru o putem imbunatati, ca trebuie depasita inertia si sa ne asumam responsabilitatea pentru mediul in care traim. Activitatea a incurajat elevii sa actioneze, sa lupte pentru schimbare, pentru o lume mai buna si pentru un mediu mai sanatos, pentru ca fiecare din noi are un rol in realizarea unei lumi mai curate. Astfel, au invatat sa pretuiasca mai mult natura si au promis sa adauge un plus de grija florilor, copacilor, ierbii din curtea scolii, comorii verzi pe care o au in pastrare.

-----------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------
--------------------------------------------





















-----------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------
--------------------------------------------




Inapoi activitati scoli


Spre pagina principala
Activitati sc."M.Barnovschi", Uricani, Miroslava, Iasi